Wijkraadavond Cultuur in Leidsche Rijn Centrum

Wijkraadavond Cultuur in Leidsche Rijn Centrum

tijd: wo 04 apr 2018 - 19:45 uur

locatie: De Vrijstaat
adres: Madridstraat 1, Utrecht

De wijkraad Leidsche Rijn organiseert op woensdag 4 april as. samen met de Gemeente Utrecht een informatieve wijkavond .
De Gemeente wil graag toelichten en wat de stand van zaken is van de definitieve invulling van de Cultuurplek in Leidsche Rijn Centrum en RAUM vertelt graag wat hun plannen zijn voor de tijdelijk invulling.
Graag horen wij allen wat bewoners van Leidsche Rijn er van vinden.

Op 20 februari jl. is de brief aan de gemeenteraad over Ontwikkelstrategie Culturele Voorziening Leidsche Rijn Centrum aan het Berlijnplein op internet en in iBabs gepubliceerd. Daarin wordt uitgelegd wat de huidige plannen zijn voor de invulling van Cultuurplek.
Het wordt geen groot theater, zoals eerst ooit bedacht was, maar uitgangspunt is nu ‘vorm volgt ambitie’: eerst onderzoeken en invulling geven aan het gewenste inhou-delijke programma om vervolgens te bepalen welke gebouwen daarbij nodig zijn.

Trudie Timmerman van de Gemeente Utrecht legt ons graag uit wat dit allemaal betekent voor de komende jaren en zal ons de eerste artist impressions laten zien. We horen daarna graag wat bewoners van Leidsche Rijn daarvan vinden.

Aansluitend zal Donica Buisman, Directeur RAUM ons vertellen wat de plannen van RAUM zijn voor dit en de komende jaren tot de locatie definitief ingevuld is. Ook hierbij zijn we bekend in hoeverre RAUM al bekend is in de wijk en wat jullie daarbij waarderen, maar ook wat jullie nog missen en graag als tip mee willen geven.

Deze wijkraad-/ gemeentelijke informatieavond wordt gehouden in de Kunstwerkplaats voor Kinderen de Vrijstaat (de Boerderij aan Hof van Monaco 3, Leidsche Rijn Centrum, met auto te bereiken via Madridstraat).
De avond start om 20 uur en rond 22:00 uur verwachten wij de avond te eindigen.  Inloop vanaf 19.45 uur. Toegang is gratis.

Ten slotte is de Wijkraad altijd op zoek naar betrokken bewoners om lid te worden van de Wijkraad Leidsche Rijn!

Online reserveren is niet mogelijk voor dit evenement.