Voorzitter Wijkraad Leidsche Rijn afgetreden

Xander Coolen heeft besloten om per direct te stoppen als voorzitter van de Wijkraad Leidsche Rijn. De wijkraadvergadering over voorzieningen/welzijn op 21 januari gaat daarom niet door. Deze avond zal door de wijkraad worden gebruikt om in een besloten vergadering de situatie te bespreken. Het bestuur wil die avond de ontstane situatie en de koers voor de komende tijd samen met de wijkraadsleden bepalen.
De reden voor Xander Coolen om op te stappen is dat hij vindt dat vertrouwen in de wijkraad Leidsche Rijn ontbreekt bij het College van Burgemeester en Wethouders en ambtenaren van de gemeente Utrecht.
Het bestuur begrijpt zijn gevoel en heeft alle begrip voor de keuze die hij heeft gemaakt. Op een besloten wijkraadvergadering wil het bestuur zich samen met de wijkraadsleden bezinnen op de koers voor de toekomst en de vraag hoe de wijkraad haar rol zo goed mogelijk kan invullen.
Het bestuur heeft Roel Meeuwsen aangewezen als interim voorzitter en door het vertrek van Xander ontstaat een vacature in het bestuur. Na 21 januari zal de wijkraad bekend maken hoe zij de komende tijd verder gaat.

Namens het bestuur van wijkraad Leidsche Rijn