“Veilig Leidsche Rijn”

Burgemeester Jan van Zanen over veiligheid in Leidsche Rijn

De commissie veiligheid van de Wijkraad Leidsche Rijn organiseert een wijkraadsvergadering over veiligheid met onze burgemeester op woensdagavond 19 november a.s.

In de afgelopen jaren heeft veiligheid een belangrijke rol gespeeld bij de activiteiten van de Wijkraad. Incidenten met Hans en Ton, hangjongeren die buurtbewoners wegpesten, kleine drugsdelicten, overlast en auto-inbraken en andere veiligheidzaken zijn onderwerp van aandacht geweest.

Maar Leidsche Rijn is (gelukkig) wel een van de veiligste wijken van Utrecht. En dat houden we graag zo. De Wijkraad vindt het daarom belangrijk om met bewoners, politie, burgemeester en belangstellenden te praten over de stand van zaken op dit gebied.

Hoe staat het met de cijfers? In hoeverre heeft de nieuwe burgemeester een andere stijl gekozen? Wat ervaren bewoners als onveilig en wat kunnen we er zelf aan doen om de veiligheid in onze buurt te verbeteren?

We nodigen alle bewoners, belanghebbenden en geïnteresseerden uit om deze avond te komen en je ideeën en je kennis te delen en vragen te stellen! We doen dat aan de hand van een introductie over de stand van zaken door politie en de burgemeester, en door veiligheidsdilemma’s te bespreken.

De thema avond start om 20:00 uur in de theaterzaal van Forum het Zand. De koffie staat klaar vanaf 19.00 en we hebben na 22.00 nog de tijd om even met elkaar na te praten. Komt allen naar deze bijeenkomst op de Pauwoogvlinder 18, 3544 DB Utrecht.