Maandagavond 15 april werd er een consultatie avond over Skeave Huse en studentenwoningen in Leidsche Rijn gehouden. De intentie is om tussen de Rode Doos en het Amsterdam Rijn kanaal zowel het Skeave Huse project als het studentenwoningproject neer te zetten.

Skeave Huse
Naar een locatie voor Skeave Huse is lang gezocht. Uiteindelijk is hier in “Overtuin” naast de Rode Doos een plek gevonden waar er weinig tot geen buren zijn en er op korte termijn gebouwd kan worden. Andere mogelijke locaties in Leidsche Rijn zijn de Wetering, Leeuwenstein Zuid, en de Hindersteinlaan in Vleuten. Maar bij de Rode Doos is de voorkeurslocatie. Het gaat om 7 woningen voor elders niet plaatsbare bare bewoners (laatste kans huisvesting). Het verbaasde enigszins te horen dat er in heel Utrecht maar 7 kandidaten zouden zijn voor dit project. Het is een vorm van begeleid wonen, er komt een achtste woning bij voor de beheerder. De locatie zou beschikbaar blijven voor minstens 10 jaar.

Studentenhuisvesting
Voor studenten zouden er 500 tijdelijke wooneenheden komen. Waarschijnlijk in de vorm van spaceboxen of i.d. later wordt er bij het station aan de noordkant waarschijnlijk definitieve studentenwoningen gebouwd. Een directe verbinding met de Uithof (bus 28 verlengd met bus 12?) wordt voorzien.

Zowel voor de bewoners van de Skeave Huse als voor de studenten is de plek wel afgelegen, en zijn de dichtsbijzijnde winkels in Parkwijk of Terwijde allebei tamelijk ver.

Uw mening geven? vul onze wijkraadpleging in