Gewijzigde uitslag selectie kavel B Hoge Woerd

De gemeente heeft bij de voorlopige selectie van de twee kavels in Hoge Woerd, Leidsche Rijn een fout gemaakt, door niet tijdig te signaleren dat het plan van Rijnwaarde en de GKV Leidsche Rijn niet aan de randvoorwaarden voldoet. De gemeente heeft besloten om dit alsnog recht te zetten en het plan van Rijnwaarde en de GKV Leidsche Rijn uit te sluiten.
De strijdigheid betreft de plaats van het gebouw op de kavel. Volgens de randvoorwaarden moet het gebouw minimaal drie meter uit de erfgrens liggen; in het plan is het gebouw op de erfgrens met de Bouwloods gesitueerd.

Door het uitsluiten van het plan van Rijnwaarde en de GKV vervalt de voorlopige selectie van 1 juni 2012 en is het plan van de Marokkaanse Ouderraad Leidsche Rijn (MORL) voorlopig geselecteerd. Het plan van de MORL scoorde ook goed en was als tweede geëindigd in de selectie. Nadat de uitgifteovereenkomst door zowel de gemeente als de MORL is getekend, is de selectie definitief. Voor de andere gelijktijdig uitgegeven kavel is Stichting Trishul geselecteerd. Zij willen een hindutempel bouwen.

De gemeente betreurt de gang van zaken omdat er verwachtingen gewekt zijn, die niet kunnen worden nagekomen. De betrokken partijen zijn inmiddels geïnformeerd.

(persbericht gemeente Utrecht)