Op uitnodiging van de Wijkraad Leidsche Rijn kwam op 15 februari de wethouder voor verkeer Frits Lintmeijer naar Leidsche Rijn. Op de fiets vanzelfsprekend. Om zelf te zien en te ervaren welke verkeerssituaties gevaarlijk zijn, en om te bespreken hoe deze punten kunnen verbeteren. Samen met enkele gemeente ambtenaren, verkeerskundigen, wijkbewoners en journalisten startte het gezelschap van ongeveer 15 personen bij Anafora Park Restaurant. Het was koud en nat, dus velen hadden handschoenen aan en sjaals om. Via Het Lint werd een route afgelegd vanaf Utrechtseweg, Europaweg, Alendorperweg Vicuslaan, Parkzichtlaan, en dan via de Hof ter Weijde weg richting station Terwijde. Daar aangekomen was ieder nat en verkleumd.
Enkele punten die onderweg zijn besproken en ook gaan verbeteren zijn:
• Herinrichting van de Utrechtse weg ter hoogte van parkeerplaats
• Er komt geen zebrapad van parkeerplaats naar Anafora (Uilenboslaan)
• Op Europalaan komt een oversteek met vluchtheuvel in het midden
• Bij de oversteken van Het Lint Utrechtseweg, Parkzichtlaan, Hindersteinlaan wordt verlichting verbeterd. Door het verlichten van de aanrijroute zullen fietsers, wandelaars en skaters niet meer plotseling vanuit het donker opdoemen voor automobilisten.
• Aangeven of en waar Het Lint gebruikt mag worden voor fietsers, brommers of snorfietsers
• Gebruikte asfalt en rijstrookmarkeringen bij school De Ridderhof/Hof Ter Weyde weg duidelijker maken.
Zie ook www.verbeterdebuurt.nl