Warning: Creating default object from empty value in /var/www/vhosts/wijkraadleidscherijn.nl/httpdocs/wordpress/wp-content/plugins/download-monitor/classes/download_taxonomies.class.php on line 156 Doe mee | Wijkraad Leidscherijn

Doe mee

Oren en ogen van jouw wijk

Lid worden van de wijkraad

Lees hieronder hoe je lid kan worden

Bezoek wijkraadavonden

Overzicht van komende bijeenkomsten

Wijkraadplegingen invullen

Vul de wijkraadplegingen in!

Hoe word ik lid van de wijkraad

In principe mag iedereen die 16 jaar of ouder is en die in de wijk Leidsche Rijn (wijk 9 van de gemeente Utrecht) woont of werkt, lid worden van de wijkraad. De wijkraad mag maximaal 25 leden tellen, een aantal dat nog lang niet is bereikt. Er zijn beperkingen voor mensen met een politieke functie en ambtenaren van de gemeente Utrecht. Zie artikel 5 van het reglement: Reglement+Wijkraad+Leidsche+Rijn

Belangrijkste voorwaarde is echter dat je het leuk vindt en graag iets voor de wijk doet.

Van leden van de wijkraad wordt verwacht dat ze een deel van hun vrije tijd besteden aan werk voor de wijkraad, maar er is geen criterium voor hoeveel, dat bepaal je zelf. Het minimum is dat je tweemaal per jaar een vergadering van de wijkraad bijwoont.

De wijkraad wordt geacht een afspiegeling te zijn van de bevolking van de wijk, dus wordt er gestreefd naar een evenredige verdeling over de deelwijken (Langerak, Parkwijk, het Zand, Grauwaart, Terwijde, en Hoge Weide alsmede De Wetering, Strijkviertel en Papendorp).

Ieder lid begint met het bijwonen van een aantal vergaderingen. Smaakt de eerste vergadering die je bijwoont naar meer dan kun je je aanmelden als kandidaatlid. Je ontvangt dan alle stukken voor de volgende vergaderingen en kunt meediscussiëren op de e-mail en de vergaderingen. Als je na net bijwonen van tenminste 3 vergaderingen tot de conclusie komt dat je vast lid wilt worden van de wijkraad, dan kun je dat aangeven aan het bestuur en organiseert het bestuur een afspraak voor een gesprek met de wijkwethouder.
In de volgende vergadering wordt je dan “geïnstalleerd” (er wordt geen eed of belofte van je verlangd).

Kandidaat leden worden verzocht het onderstaande formulier in te vullen. De gegevens zullen worden gebruikt om op de website een profile voor je aan te maken en je als kandidaatlid te vermelden. Je e-mail adres wordt opgenomen in de verzendlijst. Dit gebeurt echter pas nadat je een keer op een vergadering bent geweest en we kennis met je hebben kunnen maken.

Aanmelden Lid worden van de Wijkraad

Bij je aanmelding svp vermelden:

– je e-mail adres,
– de (sub)wijk waarin je woont,
– de motivatie waarom je (eventueel) lid wilt worden van de wijkraad,
– de onderwerpen waarin je geïnteresseerd bent,
– een portretfoto van minimaal 480 pixels breed in staand of vierkant formaat.