Gespreksavond over wijkveiligheid en Rondleiding bij de regionale brandweer | mei 2018

Gespreksavond over wijkveiligheid en Rondleiding bij de regionale brandweer | mei 2018

tijd: wo 16 mei 2018 - 19:00 uur

locatie: zie tekst
adres: zie tekst, zie tekst

Op 16 mei organiseren de wijkraden Leidsche Rijn (LR) en Vleuten-De Meern-Haarzuilens gezamenlijk een gespreksavond over veiligheid in de wijk. Deze avond vindt plaats in de brandweerkazerne van Leidsche Rijn. Centrale vragen tijdens de avond zijn: hoe veilig voelt u zich in uw wijk, waar kan de veiligheid verbeteren en hoe kunnen burgers, organisaties en gemeente de problemen aanpakken?
Verschillende vormen van veiligheid komen aan bod, met uitzondering van verkeersveiligheid. Naast het onderwerp veiligheid staan ook de wijkambities en de afsluiting van de stadsbaantunnel op de agenda. Vanaf 19 uur bent u welkom voor een rondleiding door de brandweerkazerne aan de Belcampostraat 10 in Utrecht (Leidsche Rijn). Om 20 uur start de gespreksavond en om 22 uur sluiten we de avond af en is er gelegenheid tot napraten met een drankje.

Rol van de wijkraad
De wijkraden zijn de oren en ogen in de wijk. Zij hebben de taak het college van Burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd te adviseren. Voor het opstellen van deze adviezen hebben zij inbreng nodig vanuit de bewoners en organisaties uit de wijk. Daarom organiseren de wijkraden gespreksavonden en gaan wij met bewoners in gesprek over actuele onderwerpen die spelen in de wijk.

Programma van de avond:
19:00 uur     Welkom in brandweerkazerne Leidsche Rijn Belcampostraat 10, 3544 NG, Utrecht
19:15 uur     Start rondleiding door de brandweerkazerne
19:45 uur     Inloop gespreksavond met koffie/thee
20:00 uur     Welkom en inleiding door dhr. A. Overeem van de brandweer over brandpreventie en brandveiligheid in stadsdeel Leidsche Rijn
20:30 uur     Veiligheid in de wijk, beleving en feiten door dhr. J. Baijens en J. Porton Gebiedsmanagers Veiligheid van Leidsche Rijn en Vleuten De Meern
21:00 uur     Platform SamenMakenWeLeidscheRijn
21:30 uur     De stadsbaantunnel en tijdelijke afsluiting
22:00 uur    Afsluiting en mogelijkheid tot napraten met een drankje.
22:30 uur     Brandweerkazerne sluit
Voor verdere informatie over de avond kunt u contact opnemen met Chris Douwes van wijkraad Leidsche Rijn (chdouwes@gmail.com) of Edward Maas van wijkraad Vleuten-De Meern-Haarzuilens (edward.maas@wijkraadvleutendemeern.nl). Voor algemene informatie over de wijkraden verwijzen wij u naar de websites www.wijkraadleidscherijn.nl en www.wijkraadvleutendemeern.nl.

Online reserveren is niet mogelijk voor dit evenement.