Mini Wijkraadpleging Kunstwerken in Leidsche Rijn Centrum

Wijkraad Leidsche Rijn heeft een brief ontvangen van B&W over de wijze waarop B&W willen komen tot de keuze van een kunstwerk. We plaatsen hieronder de brief. De brief geeft ons aanleiding om de bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten de Meern te vragen wat zij eigenlijk zouden willen. Dat kunt u ons vertellen op deze
mini wijkraadpleging kunst in Leidsche Rijn Centrum

De brief van B&W:

Kunst in de openbare ruimte

Beeldende kunst krijgt ook een plek in Leidsche Rijn Centrum. De gemeente gaat graag met inwoners en ondernemers van Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern en Utrecht West in gesprek over beeldende kunst in Leidsche Rijn Centrum.

Wilt u meedenken over één groot beeldbepalend kunstproject in Leidsche Rijn Centrum? Kom dan naar de eerste bijeenkomst van het Buurtpanel Kunst op 5 september 2016 om 19.30 uur. Graag van tevoren aanmelden bij Sophie Gunnink (s.gunnink@utrecht.nl). De locatie zal op of rond het nieuwe centrum zijn, en wordt bekendgemaakt bij aanmelding.

In drie tot vier bijeenkomsten maakt dit Buurtpanel onder begeleiding van de Adviescommissie Beeldende Kunst en Vormgeving (ABKV) een artistiek programma van eisen en selecteert het Buurtpanel uit een longlist drie kunstenaars. Deze kunstenaars worden uitgenodigd om een schetsontwerp te maken. De adviescommissie beoordeelt vervolgens de ontwerpen op artistieke kwaliteit. Vervolgens mag de hele stad via internet stemmen op de drie ontwerpen. Het winnende ontwerp wordt uitgevoerd.

Bij nieuwbouwprojecten die worden betaald door de gemeente wordt 1,5% van de bouwsom gereserveerd voor beeldende kunst. In Leidsche Rijn Centrum worden momenteel meerdere gemeentelijke gebouwen gerealiseerd.

De Adviescommissie Beeldende Kunst en Vormgeving heeft besloten dat de budgetten van de verschillende gebouwen mogen worden samengevoegd. Hierdoor is een hoger budget beschikbaar voor één groot, beeldbepalend kunstwerk.

Meer informatie: Sophie Gunnink (s.gunnink@utrecht.nl )

LET OP: de in bovenstaande brief genoemde bijeenkomst is uitgesteld tot begin november!